Siirry sisältöön

Koulut alkavat – oletko valmiina?

Lukuvuoden 2024–2025 koulutyö käynnistyy kaikissa Inkoon kouluissa 8.8.2024

Inkoon koulujen toiminta käynnistyy pian ja tänä syksynä kouluissamme opiskelee yhteensä noin 340 oppilasta. Esikoulussa koulupolkunsa aloittaa kaikkiaan 42 pientä oppilasta. Uusi kouluarki voi olla jännittävää niin pienelle oppilaalle kuin huoltajillekin. Kannustava ja turvallinen siirtymä varhaiskasvatuksesta koulupolulle edellyttääkin suunnitelmallista yhteistyötä varhaiskasvatuksen sekä esi- ja alkuopetuksen henkilöstön välillä ja keskinäisen luottamuksen rakentamista huoltajien kanssa. Eri vaiheissa opituilla taidoilla ja valmiuksilla on suuri merkitys kasvun ja oppimisen polulla sekä koululaiseksi kasvamisessa.

Koulun erityinen kasvatustehtävä on jatkaa oppilaiden tukemista koululaiseksi kasvamisessa sekä luoda perustaa oppilaiden myönteiselle käsitykselle itsestä oppijana. Inkoon koulujen kaikilla vuosiluokilla annetaan rohkaisevaa palautetta sekä luodaan oppimistilanteita, joissa oppilailla on mahdollisuus saavuttaa ilon ja onnistumisen kokemuksia, yhdessä muiden kanssa.

Jokainen inkoolainen koululainen – niin pieni kuin isokin – on ainutlaatuinen ja tärkeä osa arvostavaa ja turvallista kouluyhteisöä. 

Tervetuloa kouluun!

Piritta Honkanen,
Kasvatuksen ja opetuksen asiantuntija