Siirry sisältöön

Inkoon kalatalousalue suojelee Ingarskilan taimenta

Inkoon kalatalousalueella on useita kalastusrajoituksia meritaimenen suojelemiseksi. Kaikki kalastus on kielletty ympäri vuoden koskissa ja virtaavissa paikoissa Ingarskilajoen vesistöissä, Solbergån mukaan lukien. Ajalla 1.8–31.12. verkkokalastus on kielletty koko Ingarskilajoen vesistössä, Solbergån mukaan lukien. Lisäksi kaikki kalastus on kielletty Stävövikenissä Ingarskilajoen edustalla 1.9.–30.11. meritaimenen vaelluksen suojelemiseksi.  

Ingarskilajoki on vanha meritaimenjoki, jonka meritaimenkannan todettiin 1980-luvulla poikkeavan selvästi muista kannoista. 1990-luvun lopulta lähtien kalatalousalue on eri päätöksillä edistänyt Ingarskilan taimenkannan suojelua ja viime vuosina tukenut Pro Inkoo yhdistyksen kunnostustöitä joessa. Nykyään Ingarskilajoki on elinvoimainen taimenjoki, taimenkanta on myös viljelyssä ja käytetään istutuksiin myös muissa Suomenlahden vesistöissä. 

Alueen meritaimenen suojelun jatkamiseksi Inkoon kalatalousalueella on voimassa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen päätöksellä seuraavat kalastusrajoitukset:  


Tarkemmat tiedot kalastusrajoituksista löytyvät kalatalousalueen verkkosivuilta www.inkoonkalatalousalue.fi.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) 

Lue lisää kalatalousalueen toiminnasta netistä 

Suomen vesialueet on jaettu 118 kalatalousalueeseen, joista Inkoon kalatalousalue on yksi. Kalatalousalue on julkisoikeudellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on kehittää alueensa kalataloutta ja edistää jäsentensä yhteistyötä järjestämään kalavarojen kestävää käyttöä ja hoitoa.  

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen rahoittamassa hankkeessa kalatalousalue on koonnut infolehtisiin tärkeimmät kohdat kalatalousalueen tehtävistä ja toiminnasta vesialueen omistajille, vapaa-ajankalastajille ja yrittäjille. Tiedotteet, joita kutsutaan pähkinänkuoriksi, ovat luettavissa kalatalousalueen verkkosivuilla. Pähkinänkuoret lähetetään vesialueen omistajille elokuussa ja jaetaan kalastuksenvalvojien toimesta. 

Lisätietoja: