Siirry sisältöön

Tutustu historialliseen ja luonnonkauniiseen Degerbyhyn.  

Degerby on pieni kylä, joka sijaitsee noin 10 minuutin päässä Inkoon kirkonkylästä. Vaikka kylässä asuu enimmäkseen pitkäaikaisia asukkaita, se tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa kaikille vierailijoille. Tässä muutamia kohokohtia, joihin kannattaa tutustua Degerbyssä: 

Degerbyn kylä on viehättävä kylä, josta löydät kaiken tarvitsemasi. Kylän kioskista saa laajan valikoiman elintarvikkeita ja kesäherkkuja. Lisäksi kylässä toimii yrityksiä kuten Flowest fysio ja personal trainer, nais- ja mieskampaamo Kraft Hair Degerby, kosmetologi sekä leikkipuisto. 

Degerbyn kyläkauppa on loistava paikka kahvitauolle.

Degerbyn kirkko on kaunis kivikirkko, joka on rakennettu vuonna 1932 ja joka seisoo yhä samalla paikalla kuin alkuperäinen 1700-luvun puukirkko. Kirkossa on historiallinen 1700-luvun alttaritaulu ja kirkko on läpikäynyt mittavia kunnostustöitä, kun sitä käytettiin juhlapaikkana ja elokuvateatterina Porkkalan parenteesin aikana. 

Kylän kirkko on upea ja kaunis kirkko.

Igor-museo Degerbyssä tarjoaa näkymän Porkkalan parenteesin jännittävään historiaan, kun Suomi vuokrasi alueen Neuvostoliitolle. Museo avattiin vuonna 1997 ja se on siitä lähtien laajentunut useilla näyttelyillä, jotka kertovat elämästä tuona aikana. Jos olet kiinnostunut historiasta, museossa vierailua suositellaan lämpimästi. Museo on avoinna vierailijoille ja tarjoaa opastettuja kierroksia. 

Degerby Igor-museo esittelee ajanjaksoa, jolloin Porkkalan alue, mukaan lukien Degerby, oli Neuvostoliiton tukikohta.

Kopparnäs on laaja ulkoilualue, joka kattaa yli 450 hehtaaria mantereella ja 67 hehtaaria saarilla, sekä vesialueita 195 hehtaaria. Täällä voit nauttia luonnon rauhasta. Alueella on mahdollisuus marjojen ja sienien poimintaan, lintujen tarkkailuun ja vaellukseen. Lisäksi siellä on uimaranta, jolla voi rentoutua ja nauttia elämästä. Alue tunnetaan luonnonkauniista näköalapaikasta Rävbergetillä ja ainutlaatuisista kalliomuodostelmista Berguddenilla. 

Bergudden sopii hyvin myös liikuntarajoitteisille, sillä reitti on aivan rantaan saakka tasainen ja rannassa on esteetön maiseman katselupaikka

Degerbyn koulu on viihtyisä ruotsinkielinen koulu, jossa on luokat 0–6. Degerby skola ja Degerbyn päiväkoti muodostavat yhdessä aamu- ja iltapäivätoiminnan kanssa toiminnallisen kokonaisuuden. Koulun pihalla on runsaasti tilaa lapsille leikkiä ja pelata pallopelejä, mikä edistää oppilaiden aktiivista ja terveellistä arkea. Degerbyn päiväkoti on kaksikielinen päiväkoti 1–5-vuotiaille lapsille. Päiväkodissa on erilaisia ryhmiä, kuten Ekorrar ja Talitintit. Koulun ja päiväkodin pihalla saa leikkiä myös koulu- ja päiväkotiaikojen jälkeen.

Kaikki ovat tervetulleita käyttämään pihan tiloja leikkimiseen ja ulkoiluun vapaa-ajallaan. 

Degerby tarjoaa myös erilaisia aktiviteetteja ja tapahtumia, kuten Lomamäen lemmikkipuisto, jossa voit tutustua eläimiin lähietäisyydeltä. Elokuussa järjestetään vuosittainen Degerby-päivä, joka on täynnä aktiviteetteja ja viihdettä kaikille ikäryhmille. Lisätietoja kylän tarjonnasta vierailun suunnittelua varten saat tutustumalla Degerbyn kotisivuihin.