Apua kaikille kissoista köhäisiin käärmeisiin

Wuorimaa 1
Täystyöllisyys. Kesä on kiireistä aikaa Kaisa Wuorimaan eläinlääkärivastaanotolla Inkoossa. Hän ja Martina Bergström (vasemmalla) hoitavat useimmiten kissoja ja koiria, mutta myös hevosia.
Asiakkaita virtaa kaikista ilmansuunnista pienelle klinikalle, joka tarjoaa henkilökohtaista palvelua. Eläinlääkäri Kaisa Wuorimaa kiersi vuosia Suomea ja ehti myös kokeilla asumista USA:ssa. Vihdoin hän päätyi merenläheiseen Inkooseen – ja aikoo myös jäädä. 

Kuka olet?

– Olen eläinlääkäri Kaisa Wuorimaa ja minulla on ollut vastaanotto Inkoossa kaksitoista vuotta. Hoidan enimmäkseen kissoja, koiria ja hevosia, mutta myös eksoottisempia eläimiä, kuten marsuja ja minipossuja. Oudoin eläin vastaanotollani on ollut käärme, jolla oli hengitystietulehdus.   

Mikä on taustasi?

– Valmistuin eläinlääkäriksi 1998. Sen jälkeen tein muutamia vuosia sijaisuuksia eri puolella Suomea. Asuimme jonkin aikaa USA:ssa mieheni työn takia. Mutta siellä oli vaikea saada lupaa työskennellä eläinlääkärinä. Anoin lupaa aivan 9/11 jälkeen ja sain sen vasta kaksi vuotta myöhemmin – kun jo olimme muuttamassa takaisin Suomeen.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi Inkoossa?

– USA:ssa vietetyn ajan jälkeen muutimme Inkooseen ja aloin työskennellä pieneläinklinikalla Salossa. Olen hyvin kiinnostunut hevosista ja tutustuin sen kautta uusiin ihmisiin. Autoin ystäviäni sairaiden eläinten hoidossa. Rokotin koiria kotipihassa. Anoppi kysyi silloin, että pitäisikö sinun avata oma vastaanotto. Siitä se alkoi.

Miten on sujunut?

– Meillä käy asiakkaita Tammisaaresta, Lohjalta, Kirkkonummelta, Espoosta ja Vantaalta. Näillä paikkakunnilla on useita suuria eläinlääkäriketjuja, mutta aina on niitä, jotka haluavat tulla pienemmälle klinikalle ja saada henkilökohtaista palvelua. Vaikka joutuvatkin ajamaan jonkin matkaa.  

Wuorimaa2_resized
Kaisa Wuorimaan eläinlääkärivastaanotto sijaitsee viihtyisässä vanhassa puutalossa Inkoonjoen rannalla.

Mitkä ovat kolme parasta asiaa Inkoossa?

– Meri. Rakastan merta, että meri on lähellä. Ja luonto. Inkoo sijainti on myös keskeinen. Pääkaupunkiseutu on lähellä tarvittaessa. Mutta sinne tulee asiaa itse asiassa melko harvoin. Täällä on kaikkea. 

Miten yhteistyö kunnan kanssa on sujunut?

– Olen vuokrannut eläinlääkärivastaanoton tilat kunnalta. Ongelmia ei ole ollut koskaan. 

Minkälaisia Inkoolaiset ovat asiakkaina?

– Olen työskennellyt joka puolella Suomea ja voin todeta, että asiakkaat täällä Inkoossa ovat hyvin mukavia. Viihdyn täällä todella hyvin. Pienellä paikkakunnalla paljon riippuu henkilökemiasta – se on yhtä tärkeää kuin ammattitaito. Olen toiminut täällä kauan, joten olen saanut paljon kanta-asiakkaita ja tiedän mitä he haluavat ja mitä eivät.

Mitä haluaisit sanoa muille, jotka miettivät oman yrityksen perustamista Inkooseen?

– Minulla on ollut vain myönteisiä kokemuksia. Yrittäjällä on tietty vapaus. Minun olisi vaikea siirtyä toisen palvelukseen. Mutta yrittäjyys vaatii tiettyä asennetta. Erityisesti alussa joutuu tekemään paljon työtä, kontaktien luomiseksi on oltava aina käytettävissä.   

Mikä on paras muistosi ajaltasi yrittäjänä Inkoossa?

– Joulun alla vastaanotolle tuotiin koira, joka oli syönyt pannunlapun. Suoli oli tuhoutunut ja leikkasimme lähes kolme tuntia. Se oli suuri operaatio. Täytyy tunnustaa, että epäilin, ettei koira ehkä selviäisi, mutta se henkiin ja voi hyvin edelleen. On vaikea valita yksittäistä suosikkimuistoa, mutta tämä on yksi niistä.

Miltä yrityksesi näyttää viiden vuoden kuluttua?

– Jatkamme samaan malliin. Tällä hetkellä meitä on klinikalla vain kaksi, minä ja eläinlääkäriassistentti Martina Bergström, mutta tulevaisuudessa meillä voisi olla osa-aikainen eläinlääkäri kesäisin, jolloin on kiirettä.

TEKSTI & KUVA: Benjamin Lundin


Viimeksi muokattu: 16.6.2017