Västankvarns skola

Västankvarns skola on 100 vuotta vanha, pieni kyläkoulu Inkoon länsiosassa. Koulussa on vuosikurssit 1-4 ja kouluun toimintaan integroitu esikoulu. Tämän lukuvuoden aikana koulussa on 40 oppilasta. Koulun oppilaat jatkavat vuosikurseilla 5 ja 6 Kyrkfjärden skolassa.

Opetusta annetaan kahdessa kodikkaassa koulutalossa. Punaisessa talossa on esikoulu ja 1-2 luokka, liikuntasali sekä kirjasto. Harmaassa rakennuksessa on 3-4 luokka sekä ruokasali ja puutyöluokka.

Koulu sijaitsee opettavaisessa ympäristössä, luonnon ollessa aivan nurkan takana. Koulupihan monipuolinen ympäristö sopii erinomaisesti opetukseen, leikkeihin, peleihin ja urheiluun ulkoilmassa.

Koulutyössä korostamme yhteistyötä ja toisten huomioon ottamista ja yritämme kannustaa jokaista hyviin suorituksiin. Pyrimme antamaan oppilaillemme monipuolisen opetuksen ja kannustamaan heitä luovuuteen ja aloitteellisuuteen.

Västankvarns skolalle myönnettiin kestävän kehityksen Vihreä Lippu joulukuussa 2010.

Västankvarns skolan koti- ja kouluyhdistyksen nimi on Understödsföreningen Almus r.f. Almus on aktiivinen varoja keräävä yhdistys, joka pyrkii tarjoamaan oppilaille jotain pientä arkea piristävää. Almuksella on myös iltapäiväkerho Västankvarns skolan tiloissa, joka toimii yhteistyössä kunnan kanssa. Iltapäiväkerho on tarkoitettu kaikille koulun oppilaille ja esikoululaisille. Lisätietoja Almuksesta: http://vastankvarn.hemochskola.fi/start/


Västankvarn skola

Viimeksi muokattu: 12.6.2017