Virtual reality -pelitapahtuma © Benjamin Lundin

Täältä löytyy jokaiselle jotain

Olitpa sitten ulkoilmaihminen, urheilija tai lukutoukka, Inkoosta löydät tekemistä vapaa-ajalle.

Jos vedät mielelläsi jalkaan vaelluskengät, Inkoo on sinulle todellinen aarreaitta. Täältä löytyy luonnonkauniita paikkoja Kopparnäsin luonnonsuojelualueesta uskomattoman kauniin saariston lukemattomiin luontopolkuihin. Jos haluat lisäporkkanan ulkoilmaan lähtemiseksi, voit yrittää löytää kaikki seudulle kätkemämme geokätköt!

Täältä löytyy myös pururata, urheilukenttä, urheiluhalli, ampumaratoja ja ulkokuntosali – ihan vain muutamia hikoiluun sopivia paikkoja mainitakseni. Lisäksi Inkoon kirkonkylään saadaan pian koirapuisto.

Kirjasto on kunnan olohuone. Siellä voit tehdä muutakin kuin tutkia laajaa kirjakokoelmaamme. Voit rentoutua peliluolamme nojatuoleissa, saada tietoa kunnan palveluista tai vaikka ostaa kalastuslupia.

Jos elokuvan katselu kiinnostaa, voit astella kunnalliseen elokuvateatteriin IoBioon.

Paikkakunnalla on myös jännittävä historia. Tiesitkö, että ensimmäinen suomalainen peruna ja tomaatti viljetltiin Fagervikissä? Tai että Inkoo mainittiin historiankirjoissa jo vuonna 1008? Legendan mukaan Olav Haraldson, myöhemmin St. Olof, rantautui Hirdaliin silloin ja aikoi ryhtyä riehumaan, mutta taikomiskykyiset inkoolaiset manasivat esiin myrskyn ja ajoivat hänet tiehensä.

Kunnalla on aktiivinen nuorisotoimi, joka järjestää säännöllisesti ohjelmaa sekä nuorisotalo Unccanilla että sen ulkopuolella. Kunnan etsivät nuorisotyöntekijät auttavat järjestelmän ulkopuolelle pudonneita nuoria löytämään paikkansa elämässä.

Kaikkea tätä ja paljon muuta tarjoaa Inkoon kunnan kulttuuri- ja vapaa-ajantoimi. Näiden lisäksi kunnassa on myös runsaasti yhdistystoimintaa – lähes kaikki inkoolaiset ovat jäseniä yhdessä tai useammassa yhdistyksessä.


Fagervikin kirkko, © Laura Ilona
Fagervikin kirkko. Foto: Laura Taskinen

Viimeksi muokattu: 24.1.2018