Pienvenesatama ©  Laura Taskinen

Ankkuroi Etelärannikon salaiseen helmeen

Inkoon saaristo ei ole vain kaunis – se on myös täynnä elämää.

Vierassatamia on neljä. Luonnonsatamia on mm. Stora Fagerössä ja Gölisnäsissä.

Inkoon vierassatama

Ingå båthamn - Inkoon venesatama 2

Inkoon venesatama on ylpeillyt vuosia Suomenlahden halvimmalla polttoaineella. Mutta se on vain yksi monista syistä kiinnittyä Inkoon keskustaan.

Kaikki palvelut ovat kävelyetäisyydellä; kirjastosta apteekkiin ja ruokakauppoihin. Satamassa on myös monipuolinen ostoskeskus, jota pyörittää kaksinkertainen rallimaailmanmestari Marcus Grönholm.

Inkoon uusi koirapuisto sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä. Historiasta kiinnostuneen kannattaa tutustua Gammelgårdenin kotiseutumuseoon tai mahtavaan keskiaikaiseen kivikirkkoon kylän keskustassa.

Matkailuinfo Inkoon kirjastossa
Rantatie 2, 10210 Inkoo
Puh. 050 464 3374

Lue lisää:
Inkoon vierassatamaJakobramsjö

Runsas tapahtumakalenteri tekee Jakobramsjöstä yhden Inkoon saariston suosituimmista juhlapaikoista.

Heinäkuinen rantalentisturnaus on yksi kohokohdista. Jakobramsjössä on myös ravintola ja sauna kuumana kesäisin. 

N59° 59,7’ E23° 59,0’
+358 50 4415481
www.facebook.com/jaakoshamn.fi/  

Jakobramsjö © Laura Ilona

Elisaari

Tammiparatiisin, Elisaaren omistaa Helsingin kaupunki. 80-luvun puoliväliin saakka saari oli avoin vain helsinkiläisille. Nykyisin tähän rehevään keitaaseen ja kulttuurikeskukseen ovat tervetulleita kaikki.    

Elisaaren luontopolku kulkee halki yhden maamme suurimmista tammimetsistä. Saarella on myös kahvila legendaarisine munkkeineen, yöpymismahdollisuudet ja uutuutena kartanoravintola ruokalistallaan pizzaa, kalaa ja riistaa.Elisaaren tammimetsä © Benjamin Lundin  

Toiminta on laajentunut voimakkaasti viime vuosina, mutta yrittäjäpariskunta Pentti Järvinen ja Sari Komulainen pitää tärkeänä vuorovaikutusta luonnon kanssa.

– Suuri osa saaresta on luonnonsuojelualuetta. Luonto leimaa kaikkea tekemistämme, konserteista taideprojekteihin. Mottomme on ”luonnonlöytäminen”. Ajatuksena on, ettei Elisaaren kävijä vain nauti luonnosta, vaan myös päästää luonnon ja sen eheyttävät ominaisuudet sisälleen, sanoo Sari Komulainen.

Puh. 040 701 6301
www.elisaari.fi

Barösund

Barösund

Barösundin väylä on yksi Suomen vilkkaimmin liikennöidyistä.

Elävässä saaristokylässä on polttoainemyynti 24/7, kauppa, ravintola, Inkoon apteekin lääkekaappi, kahvila, sauna ja Pelle P-shop. Barösundin vierassatamassa on 50 venepaikkaa. Kylään on myös ilmainen lauttayhteys (aikataulu: www.lautta.net).

Barösund sai uutta puhtia 2014 Linda Hellström-Pasasen ja Petteri Pasasen avattua vanhaan kyläkouluun ravintolan. Yrittäjäpari on jatkanut toiminnan kehittämistä.

– Tervetuloa Inkoon saaristoon – keskelle luontoa kaikin mukavuuksin, toivottaa Linda Hellström-Pasanen.

Satamakonttorin puh. 050 3233832
www.ravintola-scola.fi

Inkoon saaristo, © Laura Ilona


Viimeksi muokattu: 5.4.2018