Ajankohtaista

Syöttöliikennettä Kirkkonummelta iltabussin sijaan alkaen 3.1.2018

Busstation
Helsinki-Inkoo-iltabussin pilottihanke päättyy 3. tammikuuta 2018. Syynä ovat aikataulujen muutokset ja pieneksi jääneet matkustajamäärät.

Iltabussi alkoi liikennöidä 1. kesäkuuta 2017. Alkuperäinen idea oli, että pilottihanke kestäisi vuoden ja arvioitaisiin sen jälkeen.

Linja-auto lähtee Kampenin matkakeskuksesta klo 21.35 joka päivä. Matka sisältää yhden vaihdon Kirkkonummella ja bussi saapuu Inkooseen klo 23. Projekti päättyy koska Helsingin seudun liikenne (HSL) lopettaa vuoronsa Kampin ja Kirkkonummen välillä.

Iltabussin tavoitteena oli tarjota inkoolaisille parannettuja liikkumismahdollisuuksia ja mahdollisuus nauttia Helsingin kulttuuri- ja ravintolatarjonnasta käyttämättä omaa autoa.

Kiinnostus on kuitenkin ollut heikko.

– On ymmärrettävää, että yksi vuoro ei sovi kaikille. Jos et ole varma siitä, että ehdit tietyllä bussilla, saatat varmuuden vuoksi matkustaa autollasi, sanoo Inkoon kunnan controller Ilkka Rissanen.

Nyt Inkoon kunta aikoo sen sijaan keskittyä syöttöliikenteeseen Kirkkonummen rautatieasemalle. Kunta on ELY-keskuksen kanssa pyytämässä tarjouksia kolmesta minibussi-iltavuorosta Inkoon ja Kirkkonummen välillä.

– Kirkkonummelta on hyvät yhteydet Helsinkiin. Kun vaihtoehtoja on enemmän saattaa useammat ihmiset valita julkisen liikenteen, sanoo Rissanen.

Lisätietoja:
Controller Ilkka Rissanen
+358 50 594 1690
ilkka.rissanen(at)inkoo.fi


Palaa otsikoihinViimeksi muokattu: 20.11.2017