Ajankohtaista

Perinteiset joulumarkkinat Gammelgårdenilla 2.12.

Joulumarkkinat © Jan Selén
Joulupukki tapaa vanhanajan pukinsarvipukin Inkoon perinteisillä joulumarkkinoilla. KUVA: Inkoon kunnan arkisto/Jan Selén
Inkoon perinteiset joulumarkkinat järjestetään lauantaina 2. joulukuuta 2017 klo 10-14 Gammelgårdenin viihtyisissä punamultamaisemissa. Ohjelmassa on maistiaisia joulun taiasta niin suurille kuin pienille.   

Museoalueen päärakennuksessa kävijät saavat tuntumaa entisaikojen joulunviettoon. Ingå musei- och hembygdsförening koristelee rakennuksen jo toisen kerran vanhan ajan tyyliin.  

– Sitä arvostettiin viime vuonna. Monet astuivat sisään ja istuivat kauan nauttien näkemästään, sanoo kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Monika Nyman.

Viime vuonna yhdistys kattoi myös perinteisen joulupöydän. Tänä vuonna on vuorossa jälkiruoka, ts. kahvit, vanhanaikaisia leivonnaisia ja joulumakeisia.  

Lisäksi Päivi Björkroth Inkoon kansalaisopistosta esittelee päärakennuksessa tuftausta, mattojen teossa käytettävää käsityömenetelmää.    

DSC_8974-1Joulupukki vastaanottaa lahjatoivomuslistoja

Joulumusiikista vastaa Degerby bortblandade kör, joka esittää päivän kuluessa joululauluja. Vilinässä vilkkuu tietenkin joulupukin punainen hiippalakki. Tänä vuonna joulumarkkinoilla vierailee myös joulupukin vanhempi serkku. Inkoota kunnioittaa läsnäolollaan nimittäin itse vanhan ajan pukinsarvipukki.  

– Pukkien on tarkoitus tavata, sanoo Monika Nyman.

– On huolehdittava, etteivät lapset pelästy. Vanha ja äkäinen pukki saattaa olla aika pelottava naamareineen  ja sarvineen.

Joulupukki sitä vastoin on yhtä iloinen kuin aina. Hän jakaa karamelleja ja ottaa vastaan lasten lahjatoivomuslistoja.  

Ingå marthaförening on rakentanut vanhaan navettaan jouluseimen, jossa ovat mukana kaikki jouluevankeliumin keskeiset hahmot. Partiolaiset sytyttävät tulia metallitynnyreihin, joissa voi grillata makkaraa ja vaahtokarkkeja. 

Makkaraa on tarjolla myös Ingå IF:n puffetissa kahvin ja muun purtavan lisäksi.   

Joulumarkkinat järjestää Ingå musei- och hembygdsförening yhteistyössä Inkoon kunnan kanssa. Juontajana toimii Lars Lindholm.

Myyntipaikan voi varata sähköpostitse osoitteesta ingahembygdsforening(a)gmail.com.

Myyjiä on ilmoittautunut jo yli 60 - ja lisää tulee koko ajan. Myytävänä on käsitöitä, ruokaa, joulukoristeita ja paljon muuta. Joulutunnelman saa aivan ilmaiseksi.  


Palaa otsikoihinViimeksi muokattu: 27.11.2017