Ajankohtaista

Nyt kannattaa hyödyntää iltabussia

Busstation
Inkoolaiset voivat käyttää Inkoon kirkonkylän ja Kirkkonummen rautatieaseman välillä liikennöiviä iltabusseja joka päivä. Pilottihanke käynnistyi 3. tammikuuta ja kahtena ensimmäisenä kuukautena myytiin 208 lippua. 

Viiden kuukauden pituisesta pilottihankkeesta, jossa Inkoon kunta ostaa Inkoon ja Kirkkonummen välille syöttöliikennettä iltaisin yhteistyössä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) kanssa, on jäljellä vielä kaksi.

– Tammikuussa busseilla matkusti 125 henkilöä ja helmikuussa 83. Kahden ensimmäisen kuukauden aikana myytiin yhteensä 208 lippua, sanoo Inkoon kunnan controller Ilkka Rissanen.

Iltabussit tekivät Inkoon ja Kirkkonummen välillä kuusi matkaa joka viikonpäivä, yhteensä 342 matkaa. Tilastollisesti vajaa kolmasosa busseista siis ajoi ilman matkustajia. Käytännössä tyhjiä busseja oli enemmän, koska jotkut vuorot ovat suositumpia kuin toiset.  

– Suosituin lähtö on klo 21.00 Kirkkonummelta, sanoo Rissanen.

Pilottihankkeen tavoitteena on vastata Inkoon joukkoliikenteen kysyntään iltaisin. Hanke alkoi alun perin 1. kesäkuuta 2017, jolloin iltabussi alkoi ajaa Helsingin Kampin linja-autoasemalta joka päivä.  Tämä hanke päättyi vuodenvaihteessa Helsingin seudun liikenteen (HSL) lakkautettua osan vuoroista. Sen sijaan käynnistettiin ilta-aikaan sijoittuva Inkoon kunnan syöttöliikennepilotti.  

Iltabussit ajavat 3. kesäkuuta 2018 saakka, minkä jälkeen kunta arvioi hankkeen.

Aikataulu:

Kirkkonummi               Inkoo         Kirkkonummi               Matinkylä

 

MA - SU         21:00                              21:30                  22:00

MA - SU         22:30                              23:00                  23:30

MA - SU         23:55                              00:25                  00:55                             01:15

Inkoon kunta on painattanut vihkosen, jossa ovat joukkoliikenneaikataulut Helsinkiin, Kirkkonummelle, Lohjalle ja Karjaalle.  

Aikatauluvihko pdf-muodossa: Inkoon joukkoliikenteen aikataulu

Huomaa, että aikataulut saattavat muuttua. Päivitetyt aikataulut osoitteissa www.vr.fi, www.matkahuolto.fi ja www.hsl.fi.


Palaa otsikoihinViimeksi muokattu: 19.4.2018