Ajankohtaista

Novian opiskelijat suunnittelevat taloja Inkoon tonteille

IMG_2068
Inkoon kunta on aloittanut yhteistyön Raaseporissa toimivan Novia-ammattikorkeakoulun rakennusmestarikoulutuksen kanssa. Rakennussuunnittelu-kurssin opiskelijat tekevät rakennuslupapiirustuksia käytännön toimeksiantona.  

Inkoon Länsikaaren varrella on kahdeksan rakentamatonta tonttia. Toisen vuoden opiskelijat tekevät rakennussuunnitelmia aluetta koskevien määräysten mukaisesti. Opiskelijat tutustuivat paikkaan ensimmäisellä maastokäynnillä 13. marraskuuta.  

Ammattikorkeakoululla on ollut vastaavaa yhteistyötä aikaisemminkin, mutta Länsikaaren hanke on tähän saakka suurin. Kun tontteja on kahdeksan ja opiskelijoita 30, kukin tontti saa useita vaihtoehtoisia piirustuksia. 

– Ostajan ei siis tarvitse käyttää suunnittelijaa, vaan hän voi valita mielensä mukaan valmiista piirustuksista, sanoo Novian tuntiopettaja, rakennusinsinööri Johanna Nummelin.

Nummelin on itse inkoolainen, ja hän lähestyi asiassa kunnan rakennusvalvontapäällikkö Mikael Wikströmiä. Wikström tarttui ajatukseen, jonka hän toivoo vauhdittavan tonttien myyntiä.   

– Tonttien sijainti on hyvä, lähellä keskustaa ja koulua. Ja näköala on mitä mainioin. Lisäksi ne sijaitsevat pellon laidalla ja tien toisella puolella on jyrkkä kallio, joten muuta asutusta ei ole aivan heti tulossa, sanoo Wikström.

Lisätietoja:
Mikael Wikström, rakennusvalvontapäällikkö
+358 50 511 3815
mikael.wikstrom(at)inkoo.fi

Katso myös: Myytävät tontit  

IMG_2056
Mikael Wikström.

IMG_2057
Johanna Nummelin.
IMG_2061
Kunnallistekniikko on jo olemassa.

IMG_2060

IMG_2050
IMG_2063
IMG_2066

Palaa otsikoihinViimeksi muokattu: 15.11.2017