Ajankohtaista

Moderni kuntosali merinäköalalla keskellä kylää

Inkoo tarjoaa hyvät mahdollisuudet yrittämiselle.

Kunnan sijainti on erinomainen, vain reilut 50 kilometriä länteen Helsingin keskustasta, ja täällä on reilusti tonttimaata yrityksille ja teollisuudelle. Lisäksi inkoolaiset ovat sekä kielitaitoisia että hyvin koulutettuja.

Paikalliset yrittäjät kertovat menestystarinansa artikkelisarjassamme ”Siksi valitsimme Inkoon”.

Tässä kuussa: Aquarius Sporting Club

aquarius1_webb
Onko tässä kuntosali, jossa on Suomen kaunein näköala?

Vene jättää jälkeensä vanan Kyrkjärdenille. Merilintuparvi liitää crosstrainereiden korkeudella.  Aquarius Sporting Club yhdistää huimaavan merinäköalan syleilevään yhteisöllisyyteen.  

Kuka olet?

– Nimeni on Michaela Hindersson ja olen työskennellyt Aquariuksessa alusta alkaen, kymmenisen vuotta. Yrityksen omistaa Marcus ”Bosse” Grönholm ja minä vastaan päivittäisestä toiminnasta ja hallinnosta. Titteli on kuntosalivastaava, mutta olen yleismiesjantunen. Pienessä yrityksessä, jossa on vähän työntekijöitä saa tehdä kaikkea: ruuvailen, kastelen kukkia, laskutan ja vedän jumppatuokioita. Parasta on työn monipuolisuus.  

auarius2_webb
Kokemusta. Michaela Hindersson on työskennellyt alalla kauan.

Mikä on taustasi?

– Koulutukseltani olen kuntohoitaja ja olen työskennellyt kauan fysioterapian, kuntoutuksen ja liikunnan parissa.  

Miten päädyit tälle alalle?

– Sattumalta. Olen syntynyt Inkoossa, mutta olen asunut ja työskennellyt muualla suuren osan elämästäni. Vuonna 2007, jolloin ostoskeskus Strand avattiin, olin ollut 12 vuotta saman työnantajan palveluksessa ja hain uusia haasteita. Sain tarjouksen tästä työstä ja vastasin myöntävästi. Ostoskeskus Strandin ovet avattiin huhtikuussa ja Aquariuksen toiminta käynnistyi kuukautta myöhemmin.

 Miten on sujunut?

– Uskaltaisin väittää, että me toimme kuntosalikulttuurin Inkooseen. Alussa suurin haaste oli, että vain harva inkoolainen oli tottunut tämän kaltaiseen kuntoiluun. Kynnys tänne oli monelle korkea. On myös yleinen väärinkäsitys, että on treenattava itsensä kuntoon, ennen kuin voi alkaa kuntosaliharjoittelun. Me palvelemme kaikkia, niin kokeneita urheilijoita kuin innokkaita kuntoilijoita. Tilanne on nyt toinen, ja monet aktiivisista kävijöistämme on vanhempaa sukupolvea. Myös tähän kulttuuriin tottuneet kesävieraat ja uudet asukkaat löytävät meille. Moni tulee tutustumaan heti tänne muutettuaan.

aquarius 3_webb
Johanna Malmström vastaa kuntosalin verkkosivuista ja sosiaalisesta mediasta. Tässä hän esittelee uutta, monipuolista laitetta, joka on kehitetty USA:n armeijassa.
    

Mikä on parasta Inkoossa?

– Ihmiset tuntevat toisensa. Kaikki salilla tuntevat toisensa etunimeltä, treenaavat yhdessä ja huolehtivat toisistaan. Jos jollakin on huonot polvet, voimme tarjota vaihtoehtoisia treenausmenetelmiä, ja siten myös parempaa palvelua. Olemme hyviä siinä. Suuremmalla paikkakunnalla treenaat salilla yksin kuulokkeet korvilla eikä kukaan tunne sinua.

Miten yhteistyö kunnan kanssa on sujunut?

– Meillä on hyvä yhteistyö terveyskeskuksen fysioterapeutin, Pipsan Lehtisen ja kuntoutusryhmien kanssa. Myös veteraanit jumppaavat meillä, he ovat kaikki yli 90-vuotiaita. He olivat vailla kuntoutusta ennen kuin aloitimme. 

Mikä on paras muistosi kuluneen kymmenen vuoden ajalta?

– Yksittäistä muistoa on vaikea valita, mutta asiakaskontaktit ovat ehdottomasti parasta. Yksi selkäongelmista kärsinyt asiakas sanoi hiljan voivansa paljon paremmin alettuaan käydä jumppatunneillani. Sellainen palaute ilahduttaa. Että saa jonkun voimaan hyvin. En tekisi tätä työtä, ellei se olisi eräänlainen kutsumus.   

Mitä haluat sanoa muille, jotka miettivät yrityksen perustamista?

– Työtä riittää! Mutta se on myös sen arvoista. Tervetuloa Inkooseen!

aquarius4_webb
Aquarius Sporting Club täyttää lähes koko ostoskeskus Strandin yläkerran. Michaela Hindersson kollegoineen siirtelee laitteita antaakseen asiakkaille uusia haasteita.

Miltä yritys näyttää viiden vuoden kuluttua?

– Toivon Inkoon kasvun jatkuvan. Uudet asukkaat synnyttävät uusia työpaikkoja, mikä on aivan ratkaisevaa toimintamme kehitykselle. Kun Västerkullan aluetta rakennettiin muutama vuosi sitten, se näkyi heti meillä. Suhtaudun siksi hyvin myönteisesti kaikkeen toimintaan, jonka tarkoituksena on kehittää Inkoota, esimerkiksi Marcus Grönholmin Inkoonranta-hankkeeseen. Me osaltamme jatkamme ohjelman ja laitteiden parantamista tarjotaksemme kävijöille uusia haasteita.  

TEKSTI & KUVA: Benjamin Lundin

Aiemmat haastattelut

Ravintola Scola

Galleria Karaija

Rakennuskeskus 51

Lomamäen lemmikkipuisto

Viltgården

Äänipää

Termonova

Nappitiikerit

The Art of Cakes

Laserhuset

Inkoo Shipping

Kauppakeskus Strand

Inkoon eläinlääkäri Kaisa Wuorimaa

Lill-Bredsin marjatila


Palaa otsikoihinViimeksi muokattu: 7.9.2017