Ajankohtaista

Lasihimmeleitä ja zombeja Inkoon kansalaisopistossa

DSC_0193
Ilmoittautumisaika syksyn ja kevään kursseille alkaa torstaina 10. elokuuta klo 9.30. Kuva: Gränsland/Daniel Kawecki
Uusi lukuvuosi tekee tuloaan Inkoon kansalaisopistossa. 65 kurssilla on sekä vanhoja suosikkeja että uutuuksia, kuten lasten- ja nuortenteatteria, tuftausta sekä zombikurssi. 

Syksy tuo uuden alun – ja mikä sopisi paremmin kuin uusi harrastus? Inkoon kansalaisopiston syyslukukausi käynnistyy 4. syyskuuta ja tarjoaa jokaiselle jotakin riippumatta siitä onko kiinnostunut laulusta, näyttämötaiteesta, kirjoittamisesta, popkulttuurista tai käytännön kädentaidoista.   

Kurssisuunnittelija Regina Ekblom sanoo pyrkineensä luomaan vanhojen suosikkien ja jännittävien uutuuksien sekoituksen. 

– On mukavaa voida tarjota uusia kursseja lukuvuoden alussa. Arvostettuja konsepteja ei kuitenkaan ole mitään syytä karistaa, sanoo Ekblom.

Eläviä kuolleita elinvoimaisessa kansalaisopistossa

Yksi lukuvuoden 2017-2018 omalaatuisimmista kursseista käsittelee zombiapokalypsiä. Zombeista on vampyyrien tavoin tullut yhä tavallisempi elementti populäärikulttuurissa, kuten elokuvissa, tv-sarjoissa ja peleissä. 

– Tämä ilmainen päiväkurssi järjestetään Halloweenin yhteydessä. Kurssilla tarkastellaan lähemmin, miten eläviä kuolleita kuvataan Haitin voodoosta Dawn of the Deadiin. Lisäksi osanottajat saavat harjoitella eloonjäämistaitoja ja taistelutekniikoita, jotka on hyvä hallita äkillisen zombiapokalypsin varalta, sanoo kurssin opettaja ja kauhun ystävä Benjamin Lundin, joka työskentelee päivätyökseen Inkoon kunnan tiedottajana.

zombies
Zombi-kurssi järjestetään Halloween-ajankohtana, 28. lokakuuta klo 13-16 Inkoon kirjastossa. Kurssi on ilmainen. Kuva: Pixabay.com/Simon Wijers

Toinen uutuus on lasihimmelikurssi, jossa osanottajat saavat rakentaa lasista kimmeltävän koristehimmelin. Laulamisesta pitävälle on tänä vuonna tarjolla laulutunteja niin ammatti- kuin suihkukäyttöön.

Aikaisemman lukuvuoden tapaan kurssitarjonnassa näkyy Suomi 100 -juhlavuosi. Tutustu tuftaukseen -kurssilla voi luoda langasta sisustustekstiilejä vuosisata sitten suositulla tuftausmenetelmällä. Myös suomenkielinen voimistelukurssi 100 minuuttia – Tamburiinista tähän päivään on osa satavuotisjuhlintaa.  

Osaatko soittaa ukulelea?

Keväällä inkoolaiset ja muut kiinnostuneet saattoivat vastata kansalaisopiston kurssitarjontaa koskevaan kyselyyn. Vastaukset on otettu huomioon tulevan lukuvuoden tarjontaa suunniteltaessa. 

iStock-629556466
Inkoon kansalaisopiston tarjoaa jokaiselle jotakin riippumatta siitä onko kiinnostunut taiteesta, käytännön kädentaidoista tai urheilusta. Kuva: Istock

– Kaikkia toivomuksia emme voi täyttää parin kuukauden varoajalla, mutta se, mitä emme voi toteuttaa tänä vuonna toteutuu ehkä ensi vuonna, sanoo kulttuuri- ja kurssisuunnittelija Regina Ekblom.

Suurin haaste on löytää opettajia.

– Itse toivoisin ukulelekurssia. Ota ihmeessä yhteyttä, jos sinusta on opettajaksi!

Ilmoittautumisaika syksyn ja kevään kursseille alkaa torstaina 10. elokuuta klo 9.30.

Poikkeuksen muodostaa Kuvataidekoulu, jonka vanhojen oppilaiden ilmoittautumisaika alkaa jo 8. elokuuta. Uudet oppilaat voivat ilmoittautua Kuvataidekouluun seuraavana päivänä, 9. elokuuta klo 9.30.

Inkoon kansalaisopistolla on myös uusi Facebook-sivu nimeltään Ingå Medborgarinstitut - Inkoon Kansalaisopisto. Sivun tykkääjä saa uutisia, kuvia ja vihjeitä jännittävistä kursseista.   

Tästä löydät myös ohjelman sähköisessä muodossa.

Ja tästä pdf-muodossa.

Lisätietoja antaa:

Regina Ekblom, kulttuuri- ja kurssisihteeri
regina.ekblom(at)inga.fi
+358 50 440 6912


Palaa otsikoihinViimeksi muokattu: 5.9.2017