Ajankohtaista

Kansalaisopistolla juhla ja näyttely kevään kunniaksi

Kyrkfjärdens skola
Inkoon kansalaisopiston värikäs lukuvuosi lähenee taas loppuaan. Kevätjuhlan ja -näyttelyn aika on 14. – 15. huhtikuuta Kyrkfjärdens skolassa.

Kansalaisopiston kevätnäyttely on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 12 – 15 osoitteessa Museotie 7. Kevätjuhlaa vietetään lauantaina 14. huhtikuuta klo 13, ja ohjelmassa on laulua ja tanssia. 

Musiikista vastaavat Ingå spelmansgille, Susann Sonntagin piano-oppilaat, Gogo-kuoro ja uunituore kuoro, joka perustettiin vasta keväällä 2018. No Notes -niminen kuoro on tarkoitettu kaikille laulamisesta pitäville. 

– Kuoron toiminta perustuu täysin innostukseen. Ei tarvitse osata laulaa nuoteista. Kuoro on lähtenyt niin hyvin käyntiin, että se jo uskaltaa esiintyä, sanoo kulttuuri- ja kurssisuunnittelija Regina Ekblom.

Suosikkiuusinta

Innostusta täynnä on myös kevätjuhlan ohjelma. Arvostettu ohjelmanumero, Puukko- ja kuksakurssin veitsikuvaelma, palaa yleisön pyynnöstä. 

– Viimevuotinen Suomi-100 -kuvaelma oli unohtumaton ja huippuhauska. Kurssilaiset ovat suureksi iloksemme ilmoittaneet osallistuvansa tänäkin vuonna, sanoo Ekblom.

Kaikki kolottavat kahvihampaat pelastaa popup-kahvila, josta vastaa Västankvarns marhtakrets. Västankvarnin Martat myyvät kahvia ja kotileivonnaisina kumpanakin kevätnäyttelypäivänä. 

Regina Ekblom_webb
Kulttuuri- ja kurssisuunnittelija Regina Ekblom.
Inspiraatiota kokeilla uutta

Kevätnäyttely tarjoaa läpileikkauksen kaikesta, mitä inkoolaiset ovat saaneet aikaan osaavien pedagogien ohjauksessa. Uutuutena mainittakoon tuftauskurssin tuotokset. 

 – Hämmästyksen sormi menee kummastuksen suuhun, kun näkee, miten nokkelia ja taitavia tuotoksia on syntynyt, sanoo Ekblom.

Hän korostaa, että näyttelyssä voi tutustua mahdolliseen tulevaan harrastukseen. 

– Näyttely inspiroi kokeilemaan uusia asioita. 

Lukuvuoden 2018 – 2019 teemana metsä

Ekblom sanoo kansalaisopiston lukuvuoden päättymisen aina tuntuvan haikealta. 

– On aina surullista kun kurssit päättyvät. Mutta samalla tarjoutuu uusi alku mahdollisuuksineen suunnitella uusia kursseja.  

Lukuvuoden 2018 – 2019 teemana tulee olemaan metsä. Teema kattaa myös Inkoon kulttuurisektorin teemajuhlineen ja luentoineen. Teema toistuu kirjastossa ja tapahtumissa kuten kesäisen Inkoonpäivän vietossa. 

Kurssiluettelo kolahtaa inkoolaisten postilaatikoihin heinäkuun alussa, mutta Ekblom paljastaa jo nyt muutamia kurssiuutuuksia. Kielet ovat aina tärkeä elementti kansalaisopiston toiminnassa ja tulevana lukuvuonna se näkyy erityisen selvästi.

– Olen kauan halunnut järjestää ruotsin keskustelukurssin, joka ei ole kovin kieliopillinen. Se toteutuu nyt. Suunnitelmissa on myös uusia kielikursseja, joita ei ole vielä täysin vahvistettu, kertoo Ekblom.

Ekblom on haaveillut vuosikausia ukulele-kurssista, joka vihdoin sisältyy tulevan lukuvuoden kurssitarjontaan. Lisäksi odotettavissa on lavis –  uusi kuntotanssikurssi.

– Tämähän sopii hyvin sivistyssektorin Liikunta-projektiin. Tavoitteena on kannustaa niin koululaisia kuin perheitä kuntoilemaan enemmän arkisella vapaa-ajallaan, sanoo Ekblom.

MBI


Palaa otsikoihinViimeksi muokattu: 10.4.2018