Ajankohtaista

Inkoon Nuorisofoorumin edustajat valitaan – haluatko osallistua päätöksentekoon?

Oletko 13-18-vuotias? Haluatko äänesi kuuluviin? Tervetuloa nuorisokäräjille Wilhelmsdaliin 7. syyskuuta klo 18. Nuorisokäräjillä valitaan edustajat Inkoon ensimmäiseen Nuorisofoorumiin.  

Nuorisofoorumi on vaikutuselin, jossa nuoret voivat osallistua ja vaikuttaa itseään koskeviin asioihin.

Säännöllisesti kokoontuvassa Nuorisofoorumissa on viisi jäsentä. Kaksi jäsentä äänestetään nuorisokäräjien osanottajien parista 7. syyskuuta. Voit asettua ehdokkaaksi tai nimetä ehdolle luotetun ystävän – ja käyttää ääntäsi.

Ollaksesi vaalikelpoinen, sinun tulee olla vaaliajankohtana 13-18-vuotias. 

– Inkoon nuorilla on nyt konkreettinen tilaisuus vaikuttaa. Kyse voi olla erilaisten tapahtumien tai aktiviteettien järjestämisestä tai nuorisolle korvamerkityn rahan käytöstä, ettei skeittipuistoa rakenneta metsän keskelle, sanoo Inkoon vastaava nuorisotyöntekijä Janne Lahtia.

Källhagens skolassa ja Järnefeltin koulussa nimetään yksi jäsen kummassakin. Siten varmistetaan, että kumpikin kieliryhmä saa ainakin yhden edustajan.  

Nuorisofoorumi toimii läheisessä yhteistyössä Inkoon sivistys- ja hyvinvointilautakunnan kanssa. Lautakunta nimeää Nuorisofoorumin viidenneksi jäseneksi yhden edustajan. Nuorisofoorumin jäsen osallistuu vuorostaan aina sivistys- ja hyvinvointilautakunnan kokoukseen käsiteltäessä nuoria koskevia asioita.  

Nuorisofoorumin jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan ja jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.  

Inkoon kunta haluaa nuorten tulevan kuulluksi entistä laajemmin. Yhtenä seudun ensimmäisistä kunnista Inkoo on myös ottanut käyttöön valtakunnallisen nuortenidea.fi  -verkkopalvelun, jossa nuoret voivat esittää ehdotuksia, osallistua ja vaikuttaa heitä koskeviin asioihin. Lue lisää osoitteesta nuortenideat.fi.

Lisätietoja:

Vastaava nuorisotyöntekijä
Janne Lahtia
+358 50 4415885
janne.lahtia(at)inkoo.fi


Palaa otsikoihin



Viimeksi muokattu: 7.9.2017