Ajankohtaista

Inkoon Lucia on Vuoden nuori urheilija

Ingå Lucia med tärnor 2017
Kuvateksti: Iloinen jengi: Alexandra Lindroos, Moa Wasström (Lucia), Emma Reijonen ja Isabelle Grönholm. Kruunajaisjuhlaa ja myös Inkoon kansalaisopiston joulujuhlaa vietettiin Hembygdsgårdenilla Lucian päivänä 13. joulukuuta. Kuva: Thorolf Lohman
Hembygdsgården täyttyi naurusta ja aplodeista, kun Inkoon vuoden nuori urheilija julkistettiin Lucia-juhlassa 13. joulukuuta. Valkoisissaan ja kynttiläkruunussaan huomionosoituksen liukui vastaanottamaan Lucia itse, Moa Wasström. 

Inkoon Lucia ei vain astele arvokkaasti kynttiläkruunu hiuksillaan. Hän on myös yksi Suomen parhaista käsipallonpelaajista.   

Moa Wasström on voittanut neljä SM-kultaa ja useita hopea- ja pronssimitaleita Sjundeå IF:n käsipallojoukkueen riveissä. Hän pelasi myös joukkueessa, joka toi Suomelle historiallisen ensimmäisen voiton Euroopan suurimmasta rantakäsipalloturnauksesta.   

Miten reagoit, Moa Wasström, kuullessasi nimesi kruunajaisjuhlassa?

– Satuin kuulemaan valinnastani etukäteen. Sisareni ilmoitti minut ehdolle. Hän kyseli kumman kiinnostuneena, montako kertaa olen voittanut SM-kultaa. Hän kertoi minulle saatuaan tietää valinnastani. Olin yllättynyt ja iloinen, että hän oli ajatellut minua. 

Lucia pitkäaikainen unelma

Myös unelma Lucia-kruunusta syntyi sisaren, Linn Wasströmin ansiosta.

– Sisareni oli Inkoon Lucia yhdeksän vuotta sitten. Olin mukana kruunajaisjuhlassa. Kun näin hänet kauniina kynttiläkruunussaan, ajattelin, että minäkin haluan joskus seistä tuolla.  

Yleisen ohjelman lisäksi Inkoon Lucia tekee lukuisia kotikäyntejä yksinäisten, vanhojen ja sairaiden luo. Se on tärkeää, katsoo Moa Wasström.

– Minusta kaikkein tärkein tehtäväni on välittää iloa yksinäisille joulun aikana. Yksinäisyys on kouriintuntuvinta joulun kaltaisten suurten juhlien yhteydessä.  

Olet sekä Inkoon Lucia että Vuoden nuori urheilija. Inkooseen haetaan pian hakea uutta kunnanjohtajaa. Suunnitteletko hattutemppua? 

– Haha, kuka tietää!


Palaa otsikoihinViimeksi muokattu: 14.12.2017