Ajankohtaista

Inkoo valmistelee kahta uutta asuinaluetta

smeds_webb
Smeds.
Kaksi uutta asuinaluetta tekee tuloaan Inkoon keskustaan. Kyseessä ovat Smedsin ja Länsirinteen alueet, joille Inkoon kunta rakennuttaa tulevien kuukausien aikana tiet ja kunnallistekniikan, ts. sähkö-, vesi- ja viemärijohdot.  

– Smedsin alueella Tähteläntien varrella työt ovat käynnistyneet ja infrastruktuurihanke jatkuu toukokuuhun 2018. Maa-alueen on ostanut Bonava-niminen yritys tarkoituksenaan myydä alueelta pientalotontteja, sanoo Inkoon tekninen johtaja Alexandra Forsén.

Hankkeen urakoitsijana toimii Göran Hagelberg Oy Ab. Alue on kallioinen, joten räjäytystöitä suoritetaan arkisin klo 8-16.

Ympäristön vahingot minimoidaan

The Natural Building Company rakentaa Länsirinteen asuinalueelle terveellisiä taloja luonnollisesta rakennusmateriaalista. Työt käynnistyvät 13. marraskuuta ja jatkuvat arviolta maaliskuuhun 2018. Urakoitsijana toimii O.-P. Erkkilä.

Västerbrinken-webb
Länsirinne.

The Natural Building Company ottaa huomioon luonnon rakentaessaan. Maasto on kumpuilevaa, mutta varsinaisilla tonteilla ei tehdä räjäytystöitä, vaan talot saavat nousta koskemattomaan ympäristöön.  

– Räjäytyksiä suoritetaan vain tielinjauksilla. Olemme myös sopineet urakoitsijan kanssa, ettei tonteilla liikuta koneilla. Siten minimoimme ympäristöön tulevat vahingot, sanoo Alexandra Forsén.

Länsirinteenkin räjäytykset tehdään arkisin klo 8-16.

Hankkeiden johdosta Inkoon keskustassa on tavallista enemmän raskasta liikennettä. 


Palaa otsikoihinViimeksi muokattu: 2.2.2018