Ajankohtaista

Ankkuroi Etelärannikon salaiseen helmeen

pienvenesatama
Aivan pääkaupunkiseudun tuntumassa löytyy kimaltelevaa merta, ylimaallisen kauniita lehtoja ja huikean rikasta historiaa. Tervetuloa Inkooseen, etelärannikon salaiseen helmeen!

Inkoon saaristo ei ole vain kaunis – se on myös täynnä elämää. Vierassatamia on neljä. Luonnonsatamia on mm. Stora Fagerössä ja Gölisnäsissä.

Ingå båthamn - Inkoon venesatama 2Inkoon venesatama

Inkoon venesatama on ylpeillyt vuosia Suomenlahden halvimmalla polttoaineella. Mutta se on vain yksi monista syistä kiinnittyä Inkoon keskustaan. Kaikki palvelut ovat kävelyetäisyydellä; kirjastosta apteekkiin ja ruokakauppoihin. Satamassa on myös monipuolinen ostoskeskus, jota pyörittää kaksinkertainen rallimaailmanmestari Marcus Grönholm.

Kesäkuussa avautuu Inkoon oma koirapuisto nelijalkaisten veneilijöiden jaloiteltavaksi. Historiasta kiinnostuneen kannattaa tutustua Gammelgårdenin kotiseutumuseoon tai mahtavaan keskiaikaiseen kivikirkkoon kylän keskustassa.

Matkailuinfo Inkoon kirjastossa päivittäin klo 8-20.
Rantatie 2, 10210 Inkoo
Puh. +358 50 3541909

Jakobramsjö

Runsas tapahtumakalenteri tekee Jakobramsjöstä yhden Inkoon saariston suosituimmista juhlapaikoista. Heinäkuinen rantalentisturnaus on yksi kohokohdista. Jakobramsjössä on myös ravintola ja sauna kuumana kesäisin. 

Marine Jakobshamnin nykyinen yrittäjä Mikko Wilhola toivottaa kaikki veneilijät tervetulleiksi koordinaateilla N59° 59,7’ E23° 59,0’.

– Vierassatamallamme on pitkät perinteet, mutta viime vuosina on tapahtunut paljon, sanoo Wilhola.

– Jos kävit viimeksi kymmenen vuotta, sinua odottaa iloinen yllätys.

Puh. 040 0860462
facebook.com/jaakobshamn

Jakobramsjö © Laura Ilona
Jakobramsjö. Kuva: Laura Taskinen

Elisaari

Tammiparatiisin, Elisaaren omistaa Helsingin kaupunki. 80-luvun puoliväliin saakka saari oli avoin vain helsinkiläisille. Nykyisin tähän rehevään keitaaseen ja kulttuurikeskukseen ovat tervetulleita kaikki.    

Elisaaren luontopolku kulkee halki yhden maamme suurimmista tammimetsistä. Saarella on myös kahvilla legendaarisine munkkeineen, yöpymismahdollisuudet ja tämänvuotisena uutuutena kartanoravintola ruokalistallaan pizzaa, kalaa ja riistaa.Elisaaren tammimetsä © Benjamin Lundin  

Toiminta on laajentunut voimakkaasti viime vuosina, mutta yrittäjäpariskunta Pentti Järvinen ja Sari Komulainen pitää tärkeänä vuorovaikutusta luonnon kanssa.

– Suuri osa saaresta on luonnonsuojelualuetta. Luonto leimaa kaikkea tekemistämme, konserteista taideprojekteihin. Mottomme on ”luonnonlöytäminen”. Ajatuksena on, ettei Elisaaren kävijä vain nauti luonnosta, vaan myös päästää luonnon ja sen eheyttävät ominaisuudet sisälleen, sanoo Sari Komulainen.

Puh. 040 701 6301
www.elisaari.fi

Barösund

Barösund

Barösundin väylä on yksi Suomen vilkkaimmin liikennöidyistä. Elävässä saaristokylässä on polttoainemyynti 24/7, kauppa, ravintola, Inkoon apteekin lääkekaappi, kahvila ja Pelle P-shop. Barösundin vierassatamassa on 50 venepaikkaa. Kylään on myös ilmainen lauttayhteys (aikataulu: www.lautta.net).

Barösund sai uutta puhtia 2014 Linda Hellström-Pasasen ja Petteri Pasasen avattua vanhaan kyläkouluun ravintolan. Yrittäjäpari on jatkanut toiminnan kehittämistä. Tämänvuotinen uutuus on kauan kaivattu sauna.  

– Tervetuloa Inkoon saaristoon – keskelle luontoa kaikin mukavuuksin, toivottaa Linda Hellström-Pasanen.

Satamakonttorin puh. 050 3233832
www.ravintola-scola.fi

Inkoon saaristo, © Laura Ilona


Palaa otsikoihinViimeksi muokattu: 5.9.2017