Ajankohtaista

Adam Korpak vierailee Inkoon kirjastossa

Adam Korpak,  Exhib#23A45D0
Adam Korpak tunnetaan parhaiten kuvituksistaan Helsingin Sanomissa, jolle hän on työskennellyt vuodesta 1986. Kuva: Lehdistökuva
Se ei ole aprillipilaa. Taitelija ja lehtikuvittaja Adam Korpak vierailee Inkoon kirjastossa 1. huhtikuuta.  

Puolalaissyntyinen Korpak tunnetaan parhaiten kuvistaan Helsingin Sanomissa, mutta hänellä on takanaan pitkä ja monimuotoinen taiteilijanura. 

Hän tuli Suomeen 1974 Krakowan Taideakatemian tutkinto takataskussaan. Tarkoitus oli työskennellä arkkitehtina, mutta muutaman vuoden jälkeen hän ryhtyi vapaaksi graafiseksi taiteilijaksi. Siitä lähtien hän on työskennellyt lähes kaikille suomalaisille kustantamoille ja useille sanoma- ja aikakauslehdille. Vuonna 2002 hänet valittiin yhdeksi viidestätoista eurooppalaisesta eturivin sanomalehtikuvittajasta Italian Forte dei Marmissa. 

Korpak vierailee Inkoon kirjastossa 1. huhtikuuta klo 14-16.

– Kerron osin millaista on työskennellä kuvittajana ja jonkin verran taidehistoriasta. Viimeksi mainittu saattaa kuulostaa tylsältä, mutta ilman historiaa ei saa perspektiiviä nykytaiteeseen, sanoo Korpak. 

Korpak_resizedKorpakin vierailu on osa Pro Inkoo –yhdistyksen ja Inkoon kirjaston luentosarjaa Iltapäiväkaffeet kirjastossa. Yhdistys on aikaisemmin kutsunut kirjastoon suurlähettiläspariskunta Jukka ja Etel Valtasaaren, USA:n entisen suurlähettilään, Bruce Oreckin sekä kirjailijan ja kustantajan, Heli Thorén.

”Mukavaa jakaa ajatuksia”

Adam Korpak asuu ja työskentelee Kemiönsaaren Västanfjärdissä. Hän odottaa innolla saada keskustella taiteesta Inkoossa.

– On yksinäistä asua saarella keskellä metsää ja työskennellä kuvittajana. Saan tekstit, luen ne ja piirrän. Ja se vie aikaa. Elämä kiitää ohi. Minun elämäni. On hauskaa astua ulos ja jakaa ajatuksiaan muiden kanssa. 

Inkoo on tuttu ennestään, koska Korpak on ostanut veneen pieneltä rannikkopaikkakunnaltamme.

– Se oli hieno puuvene, mutta luovuin siitä muutaman vuoden jälkeen. Se vaati uskomattoman paljon työtä – ja lokit rakastivat tehdä siihen tarpeitaan. Se muuttui aivan valkoiseksi, mutta viereiset muoviveneet saivat olla rauhassa.  

Kun kahvit on juotu, Korpak jatkaa Galleria Karaijaan, jossa hän asettaa näytteille valikoiman abstrakteja maalauksiaan. Taiteellinen tunnelma kuitenkin viipyy kirjastossa, sillä Inkoon Kuvataidekoulu avaa kevätnäyttelynsä samana viikonloppuna.  

TEKSTI: Benjamin Lundin


Palaa otsikoihinViimeksi muokattu: 5.9.2017